GutGuide messuilla 2021

Hammaslääkäripäivät 2021 / 11.11.2021 13.11.2021 / Messukeskus

K50-messut / 09.10.2021 / Tampere-talo

Farmasian päivät 2021 / 01.10.2021 02.10.2021 / Messukeskus

 

10.09.2020 / Suolistomikrobisto vaikuttaa painonhallintaan – GutGuide® julkaisee painonhallintaohjelman

GutGuide® lanseeraa painonhallintaohjelman, jonka tavoitteena oli lisätä ymmärrystä suolistomikrobiston vaikutuksista painonhallintaa sekä antaa vinkkejä mikrobiston ohjaamisesta oikeaan suuntaa ruokavaliolla sekä bakteeri- ja kuitutuotteilla. Painohallintatietopaketin ovat luoneet ravitsemusterapeutti Anette Palssa ja MML, mikrobiologi Annika Mäyrä. Palssa luotaa eri ruokavalioiden vaikutusta painonhallintaan ja Mäyrä valottaa suolistomikrobiston yhteyksiä viskeraalisen rasvan kertymiseen sekä mahdollisuuksia oman mikrobiston analysointiin.

Painonhallintaohjelmaan kuuluu suolistomikrobistoanalyysi, ProDiet-bifidobakteerien ja resistentin kuidun yhdistelmätuote sekä painonhallintaopas. ProDiet-tuote ja painonhallintaopas ovat saatavissa GutGuide-verkkokaupan lisäksi Aito-kaupoissa.

Lue lisää ProDiet-tuotteesta >  ja painonhallintaoppaasta >

16.04.2020 / GutGuide® laajentaa suolistotuotteiden valikoimaa

GutGuide® laajentaa huhtikuussa suolistotuotteiden valikoimaa. Bakteerikannat ja eri lähteistä eristetyt kuidut vaikuttavat eri tavoin, sillä jokaisen ihmisen suolistomikrobisto on omanlaisensa ja reagoi sekä syötyihin bakteerilajeihin että kuituihin yksilöllisesti. Bakteerit ja kuidut sopivat myös käyttäviksi yhdessä, sillä kuidut toimivat bakteerien ravinteena ja tukevat niiden toimintaa suolistossa.

Yhtä valmistetta tulee käyttää noin 3-4 viikkoa. Tässä ajassa mikrobistossa ehtii tapahtua muutoksia ja vaikutukset voi huomata suoliston oireissa ja toiminnassa. Suolistomikrobiston tasapainoa voi myös kartoittaa GutINDEX-analyysillä, jonka mukana saa myös mikrobiologin suositukset tasapainon optimoimiseksi.

Uudet GutGuide®-suolistotuotteet valmistetaan Suomessa ja ne ovat GutGuide-verkkokaupan lisäksi saatavilla toukokuusta lähtien Aito-kaupoissa.

Lue lisää >

16.04.2020 / Uusi GutGuide® EPO-patentti kielii maitohappobakteerien tasapainottavan keliaakikoiden suolistomikrobistoa

GutGuide® Oy:lle 02.04.2020 myönnetty EPO patentti 3164143 ”Microbiomarker for celiac disease and a related product” perustuu keliaakikoiden suolistomikrobiston tasapainon ja Lactobacillus SPI ja Bifidobacterium lactis BLC yhdistelmän korrelaatioon. Patentoitun keksintöön kytkeytyvät myös GutIndex-analyysi ja bakteerituote.

GutGuide®ProVillus-bakteerivalmiste sisältää kummatkin keksintöön liittyvät bakteerikannat.

Lue lisää ProVillus-tuotteesta >

18.12.2019 / GutGuide ja Biofarm ovat solmineet yhteistyösopimuksen PetGuide-tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista

GutGuide Oy on allekirjoittanut lisenssisopimuksen BioFarm Oy:n kanssa. Lisenssisopimus oikeuttaa Biofarm Oy:n valmistamaan, myymään ja markkinoimaan PetGuide-maitohappobakteerituotteita.
PetGuide on suun ja suoliston hyvinvointiin tarkoitettu tuoteperhe kissoille ja koirille.

Tuotteet sisältävät eri maitohappobakteerilajeja, joiden positiiviset vaikutukset on kliinisin tutkimuksien osoitettu. PetGuide-tuoteperhe lanseerattiin Eläinlääkäripäivillä 11.-13. joulukuuta 2019. Biofarm valmistaa tuotteet Suomessa.

04.06.2019 / Pitkäaikaistutkimus: Suun terveys lapsena heijastuu aikuisiän sairastumisriskeihin.

Helsingin yliopiston suu- ja leukasairauksien ja Turun yliopistollisen keskussairaalan pitkässä seurantatutkimuksessa oli mukana 755 koehenkilöä, joita seurattiin 27 vuotta. 1980 tehtiin 6-,9- ja 12- vuotiaille lapsille kliininen suun tutkimus ja vain 5%:lla suu oli täysin terve. 87%:lla lapsista oli kariesta ja 68%:lla ienverenvuotoa. Vuonna 2007 koehenkilöille (noin 30 vuotiaana) tehtiin valtimoseinämän paksuuden tutkimus ja todettiin ientulehduksen ja karieksen määrän lapsuudessa olevan vahvasti yhteydessä kaulavaltimon seinän paksuuteen aikuisena. Tämä kertoo kohonneesta sydän ja aivoinfarktiriskistä. Pitkäaikaistutkimus on julkaistu JAMA Network open-tiedelehdessä keväällä 2019. > Lataa tutkimus

Ei-toivottujen bakteerien lisääntymisen ennaltaehkäisy on tärkeää jo lapsuudessa. Normaalin suuhygienian lisäksi voi suuhun lisätä terveeseen mikrobistoon kuuluvia Streptococcus salivarius -maitohappobakteereita (ToothGuide-purutabletit), joiden on kliinisissä kokeissa todettu syrjäyttävän ei-toivottuja bakteerilajeja sekä lapsilla että aikuisilla.

31.01.2019 / skinGuide -probioottinen öljy parantaa atooppisen ihon kuntoa

Kahden Lactobacillus rhamnosus -kannan ja marjojen siemenöljyjen yhdistelmän on todettu parantavan atooppisen ihon kuntoa merkittävästi. 4 viikon hoidon aikana 86% käyttäjistä sai helpotusta atooppisen ihon oireisiin. Innovatiivinen ampullipakkaus yhdistää avattaessa elävät bakteerit ja tyrnin sekä mustaherukan siemenöljyt. Tutkimustulokset on julkaistu Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications -lehdessä helmikuussa 2019. > Lataa tutkimus

Atooppisesta ihosta kärsivien suolistomikrobiston on myös todettu olevan köyhä ja hyödyllisten bakteerilajien osuus vähentynyt. Koska iholla ja suolistolla on viestiyhteys, vaikuttaa suolistomikrobiston tasapaino myös ihon kuntoon. XOS kasviperäisen kuidun on todettu nostavan hyödyllisten bakteerien osuutta suolistossa.

18.10.2018 / Uusi tuote koirille ja kissoille

GutGuide on kehittänyt kissoille ja koirille tarkoitetun suutuotteen. Valitut maitohappobakteerit syrjäyttävät kissojen ja koirien suussa ei-toivottuja ientulehduksia aiheuttavia bakteerilajeja. PetGuide -maitohappobakteerijauhe on hajuton ja mauton ja kissatkin hyväksyvät sen. Suussa jauhe muodostaa geelimäisen rakenteen, jolloin bakteerit pysyvät suun pinnoilla.

Tuote tutkittiin sekä kissoilla (9) ja koirilla (8), jotka käyttivät tuotetta 4-5 viikon ajan ripoteltuna kuivamuonan päälle. Tuotteen käyttö vähensi merkittävästi ientulehdusta aiheuttavien bakteerilajien määrää.

Terveiset tuotteen testaajilta:

’’Olemme sitä mieltä, että tuote on tehokas, toimi persialaisilla ja exotic-rotuisilla kissoillamme hyvin ja niillä ei 4 viikon käytön jälkeen ollut ongelmia suussa. Hengityskin vaikuttaa raikkaammalta. Kokemus tuotteiden käytöstä on hyvä ja voimme suositella Petguidea myös muille’’ -Elena ja Matti Korpela

’’Meillä on pelkästään hyvää sanomista Petguide -tuotteesta. Meidän eri ikäisillä Perun karvattomilla koirilla jo 5 viikon käytössä huomasi, että tulee vähemmän hammaskiveä ja hengitys on raikkaampi. Otamme tuotteen käyttöön jo pennuille’’ -Amy Malmivaara

11.10.2018 / IMMUNOhoney -hunajatuotteet

Nyt on hyvä aika aloittaa syksyn ja talven kestävä siedätys ja mikrobiston rakentaminen ennen ensi kevään siitepölykautta.

IMMUNOhoney -siitepölysiedätyshunaja on lepän, pajun, pujon ja koivun siitepöly siedätykseen tarkoitettu ravintolisä. Luomusiitepölyhunaja sisältää mehiläisten keräämää keväällä kukkivien puiden allergisoivaa siitepölyä sekä eläviä kasvimikrobeja. Mehiläiset valmistavat siedätyshunajan erikoisrakenteisissa pesissä, joista siitepöly ja kasvimikrobisto saadaan hunajaan vakioiduissa määrissä.

IMMUNOhoney-mikrobirikashunaja on suoliston suppeaa mikrobistoa monipuolistava ravintolisä. Mikrobiaktiivinen luomuhunaja sisältää mehiläisten keräämää kasvien bioainesta sekä kaupunkiympäristöstä puuttuvia bakteereita. Tutkimusten mukaan noin puolet IMMUNOhoneyn mikrobistosta on erilaisia maitohappobakteerilajeja. Mikrohunajassa on myös kesäkukkien siitepölyä, mutta ei keväällä kukkivien puiden allergisoivaa siitepölyä. IMMUNOhoney -tuotteiden valmistusmenetelmä on Kerimesi -hunajatarhan vuosia kestäneen kehitystyön tulos.

Saarinen K., Jantunen J., Haahtela T.,2011. Birch pollen Honey for Birch pollen Allergy – A randomized Controlled Pilot study. Int Arch Allergy Immunol. 155:160–166 > Lataa tutkimus

Nurminen N. ym. 2018. Nature-derived microbiota exposure as a novel immunomodulatory approach. Future Microbiology. Vol.13, No 7:737-744 > Lataa tutkimus

30.08.2018 / Ravintolisä GutGuide® BifidoMAX -tumma raakasuklaa suoliston hyvinvointiin

GutGuide® BifidoMAX on bifidobakteereja ja laktobasilleja sisältävä tumma raakasuklaa.

Tummassa raakasuklaassa on runsaasti antioksidantteja (yli 800mg/100g) ja tumman raakasuklaan on tutkimuksissa todettu ruokkivan laktobasilleja ja bifidobakteereja.

BifidoMAX sisältää kookospalmusokeria, jonka glykeeminen indeksi on erittäin alhainen, joten BifidoMAX ei aiheuta sokeripiikkiä.

Yksi pala sisältää päivän annoksen (miljardi bakteeria) hyviä maitohappobakteereja ja yksi pala sisältää energiaa vain 37 Kcal.

GutGuide® BifidoMAX on kehitetty ja valmistettu Suomessa.

 

23.08.2018 / GutgGuidelle on myönnetty patentti liittyen keliaakikon suoliston mikrobistoanalyysiin ja tuotteisiin, jolla monimuotoisuutta voidaan parantaa

GutGuidelle on myönnetty patentti liittyen keliaakikon suoliston mikrobistoanalyysiin ja tuotteisiin, jolla monimuotoisuutta voidaan parantaa. Patentti perustuu tutkimukseen, jossa todettiin pitkään gluteiinittomalla dietillä olleiden keliakikoiden suolistomikrobiston olevan suppea ja hyödyllisten bakteeriryhmien merkittävästi alemmalla tasolla kuin terveiden vertaluryhmässä. Mikrobistoa pystyttiin ohjaamaan toivottuun suuntaan bakteeri+kuitutuotteilla.

Odotamme EU-patenttia myöhemmin tänä vuonna.

22.01.2018 / GutGuide Oy:lle on myönnetty Eurooppa-patentti suoliston mikrobilajien yhteydestä ylipainoon ja viskeraalisen rasvan kertymiseen

Tuore patentti perustuu GutGuiden tutkimukseen, jossa osoitettiin, että tiettyjen suolistomikrobilajien osuus koko mikrobistossa on poikkeava verrattuna normaalipainoisiin henkilöihin.

Oleelliset mikrobilajit ovat bifidobakteerit, Faecalibacterium prausnitzii ja klostridit. Tällä perusteella voidaan laskea mikrobiston tasapainoa kuvaava indeksi (GutINDEX visc).

Huono (alhainen) indeksiluku osoittaa riskiä viskeraalisen rasvan kertymiseen.

18.05.2017 / GutGuide Oy:n ensimmäinen suolistoindekseihin liittyvä patentti myönnetty

GutGuide Oy:lle on myönnetty 14.04.2017 patentti FI 126711 B keksinnöstä ’’Serotoniinivajeeseen liittyvän terveysriskin arvioiminen’’. Keksintö perustuu serotoniinitason ja suolistomikrobiston välillä havaittuun korrelaatioon, erityisesti bifidobakteerien ja klostridien väliseen tasapainoon ja niiden osuuteen mikrobistossa. Patentti suojaa GutGuiden käyttämän GutIndex-analyysin, jonka avulla pystytään tutkimaan mikrobiston eri lajien tasapainoa ja seuraamaan hoitomuotojen vaikutuksia eri mikrobilajeihin.

GutGuide-tiimi jatkaa innostuneena tutkimusta suolistomikrobiston ja oireyhtymien välisten vastavuussuhteiden parissa.

08.08.2016 / Tutkimus: Probioottibakteerit Streptococcus oralis ja Streptococcus uberis valkaisevat hampaita

Dental whitening effect of an oral probiotic -tutkimusartikkelissa todetaan suun omien Streptococcus oralis ja Streptococcus uberis -probioottibakteerikantojen tuottavan pieniä määriä vetyperoksidia ja siten valkaisevan teen kellastamia hampaita 3-4 viikossa merkittävästi. Kannat kykenevät aiempien tutkimusten mukaan myös syrjäyttämään suun ei-toivottuja bakteereita. Nämä probioottibakteerikannat kuuluvat suun luonnolliseen mikrobistoon ja niiden määrän lisääminen suussa esimerkiksi ToothGuide WHITE -huuhdetablettien avulla on turvallinen tapa valkaista hampaita. Sopii kaikille yli 11-vuotiaille ja myös jatkuvaan käyttöön. > Lataa tutkimus

23.05.2016 / Tutkimus Lactobacillus rhamnosus GG:n ja Bifidobacterium Bb12-kantojen vaikutuksesta suun terveyteen

Tutkimus Lactobacillus rhamnosus GG:n ja Bifobakteerin vaikutuksesta suun terveyteen: L. rhamnosus GG:n ja Bifidobacterium Bb12-kantoja sisältävällä purutabletilla osoitettiin olevan plakinmuodostusta ja ientulehdusta estävää vaikutusta aikuisten kliinisessä tutkimuksessa.

Laktobasillit ja Bifiobakteerit eivät ole suun tyypillisiä mikrobilajeja, eivätkä pysty asettumaan suun limakalvoille kuin hetkellisesti. Ne kuitenkin tukevat suun tyypillistä mikrobistoa. Toothguide tuotteissa on siksi Lactobacillus GG osana koostumusta. > Lataa tutkimus

11.03.2016 / Väitös: Suoliston bakteerien rakenteilla on merkitystä aineenvaihdunnallisissa sairauksissa

FM Eveliina Munukka osoitti Turun ja Jyväskylän yliopistoissa tekemässään väitöstutkimuksessa 11.3.2016, että metabolista oireyhtymää sairastavien ylipainoisten aikuisten suoliston bakteeriston koostumus eroaa aineenvaihdunnallisesti terveiden normaali- ja ylipainoisten bakteeriston koostumuksesta. Sairaiden suolistossa on enemmän Clostridium XIV -ryhmän ja vähemmän Faecalibacterium prausnitzii -suolistobakteerieja kuin terveillä. Munukan tutkimusaineisto oli kerätty GutGuiden analyysimenetelmällä. Eveliina Munukka on syntynyt vuonna 1977 ja kirjoittanut ylioppilaaksi 1996 Myllykosken lukiossa, Kouvolassa. Korkeakoulututkintonsa (FM) Munukka suoritti Turun yliopistossa 2008. Väitöksen alana on lääketieteellinen mikrobiologia. > Lue lisää

15.09.2015 / Tutkimus lasten korvatulehdusten ehkäisemisestä

Tutkimus lasten korvatulehdusten ehkäisemisestä: Streptococcus salivarius K12 -maitohappobakteeria sisältävillä purutableteilla tehdyssä kliinisessä tutkimuksessa osoitettiin korvatulehduksia ehkäisevä vaikutus akuuteista korvatulehduksista kärsivillä lapsilla. Suu-nenä-nielu-korvat ovat samaa mikrobiologista aluetta, jolla on oma erityinen mikrobistonsa ja omat maitohappobakteerilajinsa, jotka pystyvät asuttamaan limakalvot. Tyypillisin laji terveessä suussa on S. salivarius -maitohappobakteeri. Antibioottikuurit hävittävät sekä nämä hyödylliset että ei-toivotut bakteerit. > Lataa tutkimus

20.08.2015 / Uusin tutkimus S. salivarius M18 vaikutuksesta

Uusin tutkimus Streptococcus salivarius M18-maitohappobakteerin vaikutus suun terveyteen aikuisilla: S. salivarius M18 maitohappobakteeria sisältävillä purutableteilla todettiin kuukauden käytön jälkeen (kerran päivässä) jo merkittävä estovaikutus plakinmuodostukseen ja S. mutans-bakteerien toimintaan, ientulehduksiin, ienten verenvuotoon ja jopa ientaskujen syvyyteen (paraneminen). S. salivarius M18 bakteerien määrä tuotteessa oli vähintään 1000 milj./purutabletti. ToothGuide AIKUISET JA LAPSET tuoteessa M18-bakteerin määrä on sama. > Lataa tutkimus