Siirry pääsisältöön

Suolistomikrobistoanalyysi on helppo ja nopea.

Tilattuasi analyysin saat muutamassa päivässä näytteenottopakkauksen kotiisi ja voit rauhassa ottaa näytteen. Ota näyte su-ma ja postita 24 h:n kuluttua näytteenotosta. Analyysi ja asiantuntijoiden suositukset saat OMA GutGuide -tilille n. 2 viikon kuluttua näytteen saapumisesta laboratorioon.

01 Tilaa sinulle sopiva analyysi.
Näytteenottopakkaus toimitetaan sinulle kirje- tai postilaatikkoon.


02 Ota näyte su-ma, jotta varmistat, että näyte saapuu postitse laboratorioon säilyvyysajan puitteissa.
Avaa pakkaus ja ota esille näytteenottoputki sekä näytteenotton apuväline.


03 Avaa näytteenoton apuväline varovasti ja kiinnitä se istuinrenkaan takaosaan. Ulosta ja ota näyte putken korkissa olevalla lusikalla.


04 Ota korkin lusikkaan kukkurallinen ulostetta (noin ison herneen kokoinen määrä) ja sulje putkeen. Jos ulosteesi on vetistä voit lusikoida näytettä putkeen useamman kerran. Sulje korkki huolellisesti.


05 Älä läikytä tai poista putken nestettä. Ihokontaktin nesteeseen sattuessa huuhtele vedellä ja saippualla. Jos ärtyneisyys jatkuu, ota yhteys lääkäriin. Älä lähetä näytettä ilman nestettä vaan pyydä tarvittaessa uusi näyteputki.


06 Irrota apuväline, taita ja purista sen päät yhteen. Pudota wc-altaaseen.
Odota hetki paperin pehmenemistä ja huuhdo alas.


07 Aseta näytteenottoputki takasin salpapussiin (älä poista imupaperia). Pakkaa näytteenottoputki takaisin laatikkoon ja kirjoita välikanteen nimesi sekä näytteenoton päivämäärä.


08 Sulje laatikko siten, että kansi, jossa on GutGuiden palautusosoite jää päällimmäiseksi.
Sulje pakkaus raidallisella tarralla ja palauta postikonttoriin tai postin kirjelaatikkoon 24 h:n kuluttua näytteenotosta. Postimaksu on maksettu puolestasi. Katso postin lähin palvelupiste.


09 Ilmoitamme tulosten valmistumisesta sähköpostitse. Sen jälkeen voit lukea tuloksesi ja GutGuide-laboratorion mikrobiologien suositukset OMA GutGuide -käyttäjätililtäsi.