IMMUNOhoney -hunajatuotteet

Nyt on hyvä aika aloittaa syksyn ja talven kestävä siedätys ja mikrobiston rakentaminen ennen ensi kevään siitepölykautta.

IMMUNOhoney -siitepölysiedätys hunaja on ravintolisä ja sitä käytetään siedättämään vain lepän, pajun, pujon ja koivun siitepölyä (ei tavallisen hunajan tavoin). Luomusiitepölyhunaja sisältää mehiläisten keräämään ja käsittelemää keväällä kukkivien puiden allergisoivaa siitepölyä ja eläviä kasvimikrobeja. Siedätyshunajaa valmistavat mehiläiset erikoisrakenteisissa pesissään, josta siitepöly ja kasvimikrobisto saadaan hunajaan vakioiduissa määrissä.

IMMUNOhoney-mikrobirikas hunaja on ravintolisä ja tarkoitettu monipuolistamaan suoliston suppeaa mikrobistoa (ei käytetä tavallisen hunajan tavoin). Mikrobiaktiivinen, käsittelemätön luomuhunaja sisältää mehiläisten keräämää ja käsittelemää kasvien bioainesta. Kasveissa on runsaasti eläviä, kaupunkiympäristöstä puuttuvia bakteereita. Tutkimusten mukaan noin puolet IMMUNOhoneyn mikrobistosta on maitohappobakteereita, eri laktobasillilajeja. Tässä hunajassa on myös kesäkukkien siitepölyä, mutta ei keväällä kukkivien puiden allergisoivaa siitepölyä. IMMUNOhoney -tuotteiden valmistusmenetelmä on Kerimesi -hunajatarhan vuosien kehitystyön tulos.

Viitteet:

Saarinen K., Jantunen J., Haahtela T.,2011. Birch pollen Honey for Birch pollen Allergy – A randomized Controlled Pilot study. Int Arch Allergy Immunol. 155:160–166

Nurminen N. ym. 2018. Nature-derived microbiota exposure as a novel immunomodulatory approach. Future Microbiology. Vol.13, No 7:737-744

 

 

Comments are closed.