Siirry pääsisältöön

Uutiset

Väitös: Suoliston bakteerien rakenteilla on merkitystä aineenvaihdunnallisissa sairauksissa

FM Eveliina Munukka osoitti Turun ja Jyväskylän yliopistoissa tekemässään väitöstutkimuksessa 11.3.2016, että metabolista oireyhtymää sairastavien ylipainoisten aikuisten suoliston bakteeriston koostumus eroaa aineenvaihdunnallisesti terveiden normaali- ja ylipainoisten bakteeriston koostumuksesta. Sairaiden suolistossa on enemmän Clostridium XIV -ryhmän ja vähemmän Faecalibacterium prausnitzii -suolistobakteerieja kuin terveillä. Munukan tutkimusaineisto oli kerätty GutGuiden analyysimenetelmällä. Eveliina Munukka on syntynyt vuonna 1977 ja kirjoittanut ylioppilaaksi 1996 Myllykosken lukiossa, Kouvolassa. Korkeakoulututkintonsa (FM) Munukka suoritti Turun yliopistossa 2008. Väitöksen alana on lääketieteellinen mikrobiologia. > Lue lisää

Jaa uutinen

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä